Ja minä kun kuvittelin että tämä olisi aika tavallinen päivä. Vähän nuhaa ja kuumetta, ehkä vähän kirjoitustöitä, ehkä leivänleipomista ja keskusteluja.

Vaan ei. Tänään minusta tuntuu, että elämäni eri laidoilta alkavat pienet purot ovat löytämässä yhteiseen koskeen. Juuri nyt.

Puroja:

1. "Ei sillä ole väliä, mitä ajattelee, vaan sillä mitä tekee"
2. Tavara-ahdistus
3. Välinpitämättömyysahdistus
4. Vastuupohdinnat, pohdinnat ideaaliyhteiskunnasta
5. Kaipuu yksinkertaisuuteen
6. Ulospäin aukeaminen, sosiaalisuuden kasvu omassa elämässäni, uusien piirien ja ihmisten näkeminen
7. Verbaalisen ja emotionaalisen vakuuttavuuteni jatkuva kehittyminen
8. Oletusten paljastaminen ja kyseenalaistaminen
9. Minäkuvani lujittuminen, vakuuttuminen omista mahdollisuuksistani
10. Älä osta mitään -päivän ja luomuruokapiirin järjestämisestä saadut kokemukset: että asioihin vaikuttaminen on paljon helpompaa kuin olen kuvitellut, että minä pystyn siihen ja pidän siitä
11. Edberg, Huxley, Helprin, LeGuin, Gandhi, Fromm ja nyt Linkola.

Ja asioiden ajoitus. Älä osta mitään -päivä viime perjantaina. Ylihuomenna torstaina Ympäristöongelmat ratkaistaan kaupungeissa -tapahtuma Nikolainsalissa. Lauantaina Ympäristövallankumous -seminaari kaupunginkirjastolla.

Tuntuu siltä, että asioilla on tarkoitus. Tuntuu siltä, että minun elämäni on käsikirjoitettu. On taas niin helvetin jännää seurata, mihin se on menossa. Nopeatahtinen se ainakin on.

Soisin, että joka ikinen teistä lukisi ihan tosissaan Vihreän elämänsuojelun liiton periaateohjelman. Ei siitä tykätä tarvitse. Mitä ikinä se sitten herättääkin, sitä ei kannata sysätä syrjään. Miettikää, kumpi on parempi vaihtoehto:  nykyinen yhteiskunta vai esitetty vaihtoehto?

Minä ajattelin juuri nyt törmäyttää tuon äärivaihtoehdon paitsi omiin ajatuksiini, myös täysin vastakkaisiin ja samaa suuntaa edustaviin maltillisempiin näkemyksiin. Joka tapauksessa minusta on aika hiton hienoa että joku tarjoaa todellista vaihtoehtoa nykyiselle yhteiskuntamallille. Vaikka se olisikin lopulta huono vaihtoehto, ainakin se on ehdotus, josta voi lähteä liikkeelle.