Julkisen netin varassa edelleen, mutta ei haittaa kovin paljon koska se pistää minut tutustumaan uusiin paikkoihin. Tänään Oulun yliopiston pääkirjasto, toinen kerros, hurjan hiljaista. Toisaalta, onhan kellokin jo puoli kuusi.

Todellakin on väliä sillä mihin itsensä sijoittaa. Tuntuu siltä että jotkin osat minun pääni sisällä kääntyvät hitaasti, reagoivat muutokseen. Vähän samalla tavalla voisi kuvitella käyvän lihaksille jos vaihtaisi planeettaan jolla on erilainen painovoima.

Anna (jolla on tänään syntymäpäivä) antoi minulle lainaan Jostein Gaarderin Mayan. Se on taattua laatua, parasta Gaarderia jota olen tähän mennessä lukenut. Gaarder käyttää isoja kuvia, heittelee niitä kuin leipoisi pizzapohjaa, läjäyttää ne pöydälle ja sanoo "katso! tällainen tämä on! ja tähän se liittyy! eikö oo hieno!" ja sitten vaikuttaa siltä että kaikki on ihan järjestyksessä ja tarkoituksenmukaista. Ja niin kai onkin.

Laskeskelin eilen ja huomasin että siitä kuuluisasta romaanintyngästä saisi tavanomaisella perustaitolla aikaan jo melkein 70-sivuisen läpyskän. Mikä ei tietenkään tarinan kannalta tarkoita vielä mitään, vastahan siinä on hahmot ja pari taustatarinaa.