Ja näin juhlallisesti, synttäriviikon ensimmäisenä päivänä, olen saattanut päätökseen viisivuotisen raittiuteni. Ostin tänään Jazz Barissa oluen. Ei mitään toisten ostamien oluiden maistelua tällä kertaa, vaan ihan itse valittu ja itse maksettu alkoholijuoma. Hetken puntaroin onko siinä mitään järkeä, kunnes totesin että jos nyt en juo niin jossittelen asiaa uudelleen ja uudelleen, ja ongelma kasvaa pääni sisällä valtavaksi kompleksiksi. Ei pitäisi tehdä asioista monimutkaisempia kuin ne ovat.

Bändistä sen verran, että hyvinhän ne veti mutta ei mitenkään mieltäräjäyttävästi. Trumpetteja en oikein kykene ymmärtämään, mutta Tepon rummuttelua seuraa aina ilokseen. Illan tiskijukat pyörittelivät oikein nautinnollisia levyjä, ja oli mukavaa seurata levysoitintyöskentelyä läheltä. Jazz Bar on kyllä hieno paikka.

Olin siellä itsekseni, mikä johti siihen että ajattelin ja kirjoitin paljon. Tulin sellaiseen tulokseen, että polku on pienillä kivillä reunustettu. Rohkeusharjoitukset ovat pieniä tekoja, sellaisten pienten asioiden kohtaamista, joita kohtaan olen kehittänyt pelkotiloja ja jotka olen peittänyt oletusten kerroksilla - sellaisten asioiden, joista olen tehnyt itselleni ongelman. Isoja asioita ei voi hallita, ne tipahtavat tielle kuin meteorit - pikkukiviä voi ottaa käteen ja siirrellä, tai vaikka maalata ne siniseksi jos siltä tuntuu.

Lauri kirjoitti palasten etsimisestä, sellaisten palasten jotka sopivat itseen. Minusta tuntuu että tämäkin on sitä. Yllätyn siitä millaiset asiat minuun sopivat, esimerkkeinä turkoosi ja Beamish. Olen laajempi kuin osaan pitää mielessäni - jospa joskus osaisin pitää mielessäni, että ihminen ei ole esine vaan tapahtuma.

Mansikkakakku oli myös hieno asia, saavutin siinä tavoitteeni, eli lapsuuden rekonstruoinnin. Söin aamulla ällöttävän määrän kermavaahtoa, koska sitä jäi kuorrutteesta yli. Puhalsin kynttilöitä sammuksiin, en ihan osannut, koska piti pitää toivekin mielessä samaan aikaan. Mikään toiveistani ei toteutunut, mutta ne olivatkin huonosti aseteltuja ja raukkamaisella asenteella esitettyjä. Hyvä siis, etteivät toteutuneet.

Kiitos hyvät ihmiset jotka kävitte kakulla ja saitte minut nauramaan.